Бірманська черниця, яка кинула виклик військовим, зараз лікує хворих на COVID

Інші дописи автора

        Бірманська черниця, яка кинула виклик військовим, зараз лікує хворих на COVID

        У березні цього року сестра Енн Роуз Ну Таунг стояла між життям і смертю, кажучи озброєним солдатам у її рідній М’янмі, що якщо вони хочуть розстріляти протестувальників, то їм доведеться спершу пройти через неї.

        Тепер сестра Енн знову стоїть між життям і смертю, допомагаючи пацієнтам з коронавірусом.

        Її прохання пощадити протестувальників було проігноровано, і врешті-решт сестрі Енн довелося діставати їхні вбиті тіла.

        “Я побігла туди, де були солдати, як божевільна, як квочка, що захищає своїх пташенят. Я навіть не усвідомлювала, що сама можу опинитися в небезпеці. Я просто не хотіла, щоб людей вбивали”, – сказала нещодавно с. Енн Радіо Вільна Азія (RFA).

        З тих пір, як протести в Мьяткіні, де проживає сестра Енн, скоротилися через пандемію COVID-19, придушення та масові арешти демонстрантів, черниця почала доглядати за хворими пацієнтами в католицькій місіонерській клініці міста та у віддалених селах штату Качін.

        “Є люди із симптомами COVID, але немає центрів тестування, і у людей немає грошей на тестування”, – сказала с. Енн службі новин. “Їм також не вистачає знань про те, як триматися подалі один від одного. Є багато людей, які не знають, як себе захистити”.

        RFA повідомляє:

        Сестра Енн Ну Таунг сказала, що її мотивувало до дії, коли вона побачила, як страждають сім’ї і як багато смертей.

        “Я не можу жити з цим, тому я подумала, що я маю щось зробити, незважаючи ні на що”, – сказала вона. “Навіть якби я померла, поки лікувала їх, я все одно зробила б це. Інакше буде втрачено ще багато життів”.

        Популярність сестри Енн Ну Таунг як громадської активістки, підсилена вірусним відео та увагою ЗМІ, викликала пильну увагу з боку влади М’янми, сказала вона.

        “Я знаю, що людей, які виступають за правду і роблять добро, ненавидять”, – сказала черниця. “Якщо ти весь час боїшся, якщо не наважуєшся робити щось, боячись критики, ти нічого не зможеш досягти”.

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.